Fidget twister – legetøj eller værktøj imod ADHD?

fidget
ma12

Måske har du set nogle sidde og lege med en fidget twister, eller måske har du set dem på nettet? Men hvad kan de egentligt og hvad er deres formål? Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil prøve at belyse her. Det kan næsten ikke undgåes at du har mødt søster produktet fidget spinneren. Spinnerne tog verden med storm og blev lynhurtigt et kult produkt blandt unge mennesker. Ideen er den samme ved både fidget spinneren, boxen og twisteren, nemlig at beskæftige fingerne med et eller andet. For mange er det bare sjov og ballade og specielt med fidget spinnere bliver i høj grad set på som et legetøj. Men for en anden del af befolkningen er fidget twisteren en redskab til at kunne komme igennem en kedelig stund. Specielt for børn med ADHD er en fidget twister helt genial. Fidget twisteren er designet som en spiral, hvor der sidder et element, som kan skrues frem og tilbage. Det er sådan set det eneste fidget twisteren kan, men det er mere end rigeligt.

 

Fidget spinners er designet sådan at du kan holde på midten af den og derefter spinne hele den ydre del af den. Selvom det er den fidget, som larmer allermest, er det blevet den mest populære fidget af dem alle. Fidget boxen har en masse forskellige knapper, som både kan trykkes ind og ud samt drejes på og mere. Man kan sige at fidget twisteren og fidget boxen er dem, som er smartest for et barn med ADHD at bruge. De kan gøre mange forskellige ting, men larmer ikke og generere dermed ikke andre omkring barnet.

 

ADHD og andre fordele ved fidgets

 

ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse og resultatet af den, er at man har utroligt svært ved at holde sin opmærksomhed på ét ting. Det kan være utroligt svært at sidde stille og de fleste med ADHD er meget hyperaktive. Det er derfor utroligt svært for et barn med ADHD at kunne underholde sig selv i fx. et venteværelse eller lignende og her kan fidget twisteren virkelig komme barnet til undsætning. Fidget twisteren kan bruges til at beskæftige hænderne og hjernen, så man har lettere ved at kunne sidde stille og at koncentrere sig. Har dit barn svært ved at kunne sidde stille oppe på skolen er fidget twisteren særlig smart, fordi den ikke larmer ligesom en fidget spinneren gør. Man godt kalde fidget twisteren for et redskab til selv terapi og for mange børn med ADHD er fidgets fuldstændigt uundværlige, hvis de skal ud og køre langt eller i det hele taget bare skal sidde stille.

 

Men det er ikke kun folk med ADHD, som har glæde af fidget twisteren. Mange bruger også de små dimser til at opvarme deres fingre, hvis de fx. skal til at skrive eller arbejde med meget små elementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *