Guide – alt du skal vide om tagrenderens

ma12

Måske har du, ligesom mange andre danskere, forsømt din tagrende en smule for meget de seneste par år. Dette kan have flere forskellige konsekvenser som fugtskader og frostsprængninger. Det er derfor vigtigt, at du gør dig klog på tagrenderens. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med alt den viden, du skal bruge om tagrenderens.

Hvad er konsekvensen af en tilstoppet tagrende?

Danmark er desværre et relativt vådt land, der hvert år givet et almindeligt villavejshus over 100 tons nedbør. Denne nedbør skal så vidt muligt ende i jorden eller i en brønd for at skåne dit hus. Denne proces lykkes kun grundet tagrende. Derfor er det altafgørende, at din tagrende fungerer, som den skal, og ikke er tilstoppet. Konsekvensen af en tilstoppet tagrende kan blandt andet være diverse fugtskader som eksempelvis svamp.

Derudover kan der opstå frostsprængninger – disse skal ud især være opmærksom på om vinteren. Frostsprængninger opstår, hvis for meget vand løber udenom tagrenden og ind på muren, hvor vintervejrets kolde temperatur vil lave vandet til is.

Hvornår på året anbefales tagrenderens?

Du kan som udgangspunkt foretage en tagrenderens så ofte, du har lyst – jo mere du bedre! Eksperter anbefaler dog, at du foretager en tagrenderens mindst én gang i løbet af efteråret. Grunden til at tagrenderens er vigtigt om efteråret er, at det er ved denne årstid, træerne taber sine blade. Når bladene falder fra træerne, ender de ofte i tagrenden på din bolig. Sørger du for at foretage en tagrenderens i efterårsperioden, er dine tagrender klar til at modstå regn og vildere vejr.

Hvornår skal du skifte dine tagrender ud?

Det er vigtigt, at man udskifter sine tagrender, når de går i stykker eller bliver slidte. Tagrender er som tidligere nævnt en vigtig del af måden, din bolig skiller sig af med spildevand. Derfor er det vigtigt, at de fungerer som de skal og eksempelvis ikke har revner eller skader, der kan forhindre tagrenderne i at fungere korrekt.

Du kan blandt andet udskifte dine gamle, slidte tagrender med en smart Plastmo tagrende. Der er mange muligheder, når det kommer til udskiftning af tagrender!

Sådan renser du din tagrende

Mange er ikke klar over det, men du kan selv rense din tagrende. Når du skal foretage en tagrenderensning, er det først og fremmest vigtigt, at du bruger en god og fast stige. På denne måde undgår du ulykker. Når du er klar, bruger du enten hænderne eller en tagrenderenser til at rense tagrenden for skidt og snask, der muligvis kan skade tagrenden. Til sidst anbefales det, at du bruger vand, en stiv børste og knofedt til at fjerne det resterende skidt. Når du føler, at tagrenden er færdigrenset, kan du skylle tagrenden med vand.

Ønsker du ikke at foretage din tagrenderensning selv, kan du kontakte www.groentoggraat.dk/, og få et godt tilbud på en tagrenderens!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *